Életem versei

Az irományok mind a saját szerzeményeim: gondolataim, emlékeim, álmaim, vágyaim, érzéseim szavakba öntve.

Friss topikok

Címkék

álom (7) boldogság (8) cél (1) csoda (1) csók (3) döbbenet (1) egyperces (3) fájdalom (6) felejtés (1) félelem (2) gondolat (1) hit (1) iskola (4) magyar (1) matek (1) mosoly (3) nyár (3) perc (1) remény (2) sajnálom (1) sírás (2) szakítás (5) szeretet (4) szeretlek (13) szomorú (4) tavasz (1) virág (1) Címkefelhő

HTML

Csillagkert

Singapur 2012.05.08. 19:42

Messze az űrben, a holdon is túl, ott, ahol a sötétség az úr, titokban létezik egy kert. Ebben a kertben nem zöldségeket és gyümölcsöket termesztenek, hanem csillagokat. Van közöttük kisebb, nagyobb, sárgás-fehéres színű, de van narancssárga is, ahogy a vevők kérik. S hogy kik vesznek csillagot? Hát a bolygók.

Azért vesznek csillagot, mert a Sötétség, aki az űr ura, mindent beborít a bolygók körül és a Nap pedig, a Sötétség ellensége, nem tud mindnekihez közel érni, hogy melengesse, megvilágítsa. Így a Nap, egy titkos kertben saját kicsinyített formáit kezdte termeszteni, és amikor elkészülnek, elküldi őket egy-egy bolygó közelébe, hogy fényt árasszanak és hogy a Sötétség urát bosszantsa. De az Úr sem tétlenkedik. Folyton résen van, járja az űr útjait, hogy megnehezítse a csillagok közlekedését. Vagy pedig, ha új csillagot talál, akkor oda még vastagabb sötétséget csinál, hogy nehezítse a dolgát. Egyszer, amikor az Úr elszundított, egyszerre nagyon sok csillagot vittek el a bolygók, és mire észbe kapcsolt a Sötét, már alig volt birodalma, mert a Fény átvette a helyét. Bosszút forralt és ezért időről időre úgy felmérgesít egy-egy csillagot, hogy azok felrobbannak az idegességtől. Ilyenkor a fényesség sokkal nagyobb, mint máskor, viszont nagyon hamar eltűnik, s helyébe visszatér a hideg feketeség. Néhány csillag azért veszíti el hamar a fényét és melegét, mert a túl vastag sötéten át több fényt kell kiadniuk, hogy a kért bolygót melegítsék. Ezzel pedig kimerítik saját fény-forrásukat és egyszerűen kihűlnek és megfakulnak. Van olyan csillag is, akit annyira megrémít a feketeség és a hideg, hogy sietve visszarepülnek a Nap kertjébe, hogy fényt és meleget gyűjtsön. Őket üstökösnek nevezik. Olyan gyorsak, hogy fény-farkincás golyónak látszanak.
Ha a Nap elég közel tud kerülni egy csillaghoz, akkor a közelében feltöltődik, és tovább tud melegíteni. De a Nap se tud gyorsan közlekedni, folyton figyelnie kell a Sötétségre, ezért sok csillag közelébe nagyon nehezen jut el, és sokszor akkor már késő is. A kihűlt kis csillagokat a bolygók visszaviszik a Csillagkertbe, hátha fel tudják még tölteni őket, de sokukat örökre elnyeli a Sötétség.

A Nap és a Sötétség harca talán sosem ér véget, mert mindig lesznek új kiscsillagok, akik menekülésre késztetik a feketeséget. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://myworks.blog.hu/api/trackback/id/tr696135280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása