Életem versei

Az irományok mind a saját szerzeményeim: gondolataim, emlékeim, álmaim, vágyaim, érzéseim szavakba öntve.

Friss topikok

Címkék

álom (7) boldogság (8) cél (1) csoda (1) csók (3) döbbenet (1) egyperces (3) fájdalom (6) felejtés (1) félelem (2) gondolat (1) hit (1) iskola (4) magyar (1) matek (1) mosoly (3) nyár (3) perc (1) remény (2) sajnálom (1) sírás (2) szakítás (5) szeretet (4) szeretlek (13) szomorú (4) tavasz (1) virág (1) Címkefelhő

HTML

Bence és a kismadár

Singapur 2012.05.08. 19:41

Egy kisfiú vidáman játszott az udvaron, amikor halk, de annál szívszaggatóbb hangocskára lett figyelmes. Óvatosan és figyelmesen kereste a hang forrását, mígnem egy fa alá ért, ahol a fűben egy kismadarat talált. Szegényke olyan kis erőtlen volt, járni is alig bírt, repülni pedig még egyáltalán nem. Bence hazavitte és vigyázott rá. Minden nap fogott neki szöcskét, tücsköt, hernyót. A kismadár egyre erősebb lett, és egyre csak nőtt, míg akkora nem lett, hogy repülni tanulhasson. A szekrény tetejéről ugrott le többször is a szárnyas, de Bence félt, hogy megüti magát, ezért kirakta a szőnyeget puha takarókkal és párnákkal. De a kismadár nagyon ügyes volt, hamar megtanult repülni. A kisgyerek addigra nagyon megszerette őt, de tudta, hogy a madárnak a társai között a helye. Ezért egy szép nyári délután kinyitotta az ablakát, és hagyta, hogy elrepüljön a barátja. A kis állat, amint meghallotta társai énekét, már kint is volt az  udvaron. A fiú hirtelen nagyon szomorú lett, mert barátjának tartotta a kis lényt és azt hitte nem látja viszont. Minden reggel szórt az ablakpárkányra egy kis eledelt neki, ha megéhezne és minden délután a nyitott ablakban ült és várta, hátha visszatér a kismadár.
Mégis jó érzés töltötte el a szívét, mert örült annak, hogy életben maradt, és megnőtt a kis állatka. Vonakodva feküdt le este aludni, hiányzott neki a csiripelés. De reggel, a nap első sugaraival egy kedves barát is megjelent az ablakban. Vidám csiviteléssel ébresztette megmentőjét. Bence mosolyogva szaladt a maradék reggeliért: két szöcske, egy sáska. Cserébe hálás csipogást kapott a madártól, aki ez után minden nap meglátogatta a kisfiút.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://myworks.blog.hu/api/trackback/id/tr616135281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása